Thursday, July 16, 2009

:::=>Koleksi gambar2 c kakak<==:::


Inilah koleksi gambar dari hp c ummi gambar c kakak ketika umurnya 2 tahun gambar ni diambil di rumah sewa di Kinarut time c ummi dan c baba belajar ambil dip. pascasiswazah SPADA di UMS.

Kalau ambil gambar fuiiyoo bukan main lagi possing mengancam gituuuu :-)
Nampak bear blue tu, ada nama panggilan tu, namanya c cici.






Ni pulak gambar masa kami pegi Ranau di depan Restoran Seri Tanjung kah namanya (lupa sudah c ummi)





"Aku mau makan apa yea" .......:-)

Tuesday, July 14, 2009

@Istana Larangan@Forbidden City Beijing








Salam semua, ari ni c ummi menyempat mahu bercerita pasal Istana Larangan atau juga dikenali dengan nama Forbidden City kat Beijing, ummi c baba, ngan anak beserta kengkawan sempatlah juga melawat ke sini, dah sampai China takan nda masuk sini kan. Selalu nampak kat TV ja, haa kali ni melawat dengan mata kepala sndiri kan...fuh dahsyat tempat nih..................seluas-luas pemandangan kawasannya, tembok pagarnya pun terlalu lah tinggi nya macam tinggi bangunan jugak.
Kalau tengok gambar kat atas tu ialah bangunan yang kedua setelah mula masuk pintu depan, dengan gerbang yg besar macam dalam cerita cina dulu2. Tapi gerbang depan tak dapat ummi nak ambil gambarnya....................bukan apa...masa tu anakkku bertebiat skit tgh melalak menangis2 maklumlah budak2 kan....so dijadikan ceritanya, nda lah dapat kami mengambil gambarnya, nampat tak bangunan di belakang c baba tu (husbandku ygtgh dokong c kakak) menurut cerita Liew (salah seorang kawan kami ke sini, Student China yg belajar di UMS di Sabah) katanya bangunan yg tu lah tempat Maharaja dorang (cerita dulu lah ni...mengurung gadis-gadis yg baru ditangkap utk dijadikan gundiknya) tinggi kan?, klau mau melompat dari atas turun kebawah......macam nda dapat diselamatkan...:-)


C kakak time ni mengantuk tertido yg tu lah sebabnya dia ni bad mood....ambil gambar pun mana yg sempat ja..gambar di sebelah kiri ni pulak c ummi baru lepas menyusukan c kakak, terpaksa dok tepi jambatan ni, mau bagi kakak menyusu, rasa berat woooo dokong kakak time ni....apa taknya baju kami saja sudah berapa lapis, tu pun masih kesejukan. Masa kami tiba di Beijing nih cuaca nya mau tau berapa 3 darjah celcius......fuhhhhhh macam mau jadi ais. Kata Liew klau datang seminggu awal boleh lah kami merasa dan melihat salji , sebab minggu lepas salji turun. Dalam hatiku, nih baru cuaca winter yg tiada salji sudah terketar2 menahan sejuk apatah lagi klau ada salji ndaaaaaaaaaaa sanggupppppppp :-)'

Friday, July 10, 2009

Memori @ Greatwall China







Kenangan kami sekeluarga bersama rombongan kengkawan ketika berada di Negara China, ekceli dah lama berlalu, kami pegi pada 3 januari 2008 tahun lepas...................saja nak ditulis di sini al-kisahnya untuk memori akan datang, time ni kami sekeluarga masih bertiga. Ekceli ini adalah lawatan bersama dengan rombongan dari UMS, tapi aku bawa sekali anak, sebab kami kat China 10 hari.................alahhhhhh rasa nda sanggup berpisah ngan anak selama ituuuuuu ;)....ekceli berdebar-debar jugaklah c ummi...almaklum...............baru pertama kali ke negara orang, sudah tu kena pula time musim sejuk....grrrrrrr...sejuk teramat!!!!

Monday, July 6, 2009

Cerita Tentang Breastpumpku Yang BAnyak Berjasa

Kali ni aku mau bercerita pasal breastpumpku yang banyak menabur jasa hinggalah sekarang acctually kali pertama aku menggunakan pam spectra yg double pump style. Mau tengok gambarnya jap ya aku godek dan cari dulu mana-

mana klau ada gambarnya yea

-pandangan dari sisi






-pandangan dari hadapan

-pandangan dari atas


-Ni sebagai memori ku lah menggunakan breastpump spectra gambar2 ni memang gambar original bp (breastpump), ianya dah diletgo pada mac lepas, sekarang the owner pada bp ku yang pertama ini adalah orang penang, ku harap sebagaimana ianya banyak membantuku pada awal-awal masa ku berpantang dulu dapatlah juga ia menabur jasanya bagi tuan punya yang baru tu.....insyaallah.


Kini aku dah menjadi pengguna tegar bp medela free style atau nama manjanya 'fs'. Mula-mula beli dulu memang boleh tahan jugak berfikir panjang tau ajalah harga seribu lebih...hemmmmm mahallllllllllllll kan? Actually rasa bersemangat di hati mau mem bf kan anakku yg kedua. Anak ku yg pertama dahulu acctually aku pernah kecewa, sebab umur baby ku 3 bulan baru akau tercari-cari ilmu nak membf anak. Akhirnya aku tak berjaya masa tu,....seddeyyy kan dlm ati...




Ini pulak adalah gambar hasil susu yang dihasilkan pada waktu subuh sebelum bersiap ke sekolah. Time ni anak dah 4 bulan, alhamdulillah susu ibu masih ada, nampak tak gambar ni yang sebelah kiri aja yg dapat 5 oz manakala kat sebelah pula ciput, cam ni lah lumrahnya rezeki susu ibu anakku, yg sebelah kiri yang dapat banyak susu biasanya.





'fs' ku si kuning yng berjasa padaku


-Gambar jarak dekat 'fs' kesayanganku.


Koleksi Gambar Anak-anakku

Ni lah gambar permata hati c ummie c kakak ngan c adek, control ayu bah...chee wah!


Kakak & adek

C adek dalam pouch / penggendong brand moleygarden.com, beli daripada melor lah nie............


kakak dalam kereta



Adek main d katilnya




Tengok apa tu dik!!





==>>"susahnyalah mau tarik bear oren nih!!!"






Adek ngan ummi







Kakak masa umur 2 tahun lebih gambar tahun 2007, berlatarbelakangkan pemandangan gunung Kinabalu








Adek baru lepas mandi, c ummie baru siap pakaikan lampin coolababy color merah









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...