Thursday, October 1, 2009

Update Kisahku memBf C Adek


(Pic anakku dalam pouch ummi / penggendong baby masa ni umurnya 5 bulan)

Sedar tak sedar pada 25hb september lepas anakku sudah berumur 10 bulan, dan aku alhamdulillah masih lagi memerah susu dan membreastfeeding anakku, cuma c 'sahabat karibku' time posa hari tu dah menampakkan 'wajahnya' dan c ummi mula risau hasil tenusu jadi sedikit..........apa lagi sibuk sudah c ummi mencari domperidone di klinik Dr Florence ( itupun nasiblah jumpa jugak di situ) ............padahal sebelum ni c ummie sudah 2 kali membelinya di kk dekat farmasi cp........sediakan payung sebelum hujan konon hehehehe .....sekalinya bila hujan dah sampai kena beli juga 'payung domperidone tu'.








Setakat nih alhamdulillah hasil tenusu masih boleh dapat 7 oz, tapi kemalasan ku ini mahu diubahsuai jadi rajin, HARUSku memaksa diri ini!!!, doakan diriku dapat membf anakku hingga umurnya 2 tahun......insyaAllah...AMEEEn!! Kini bila sahabat karibku sudah berlalu pergi aku masih sambung makan fenugreek GNC ku itu, ianya masih merupakan keperluan ku yg sangat penting untuk memaintainkan supply susu nih.
















3 comments:

  1. rem aku ni lagi susah mok maintain susu...dua baby skali gus...sblm bersalin berkobar2 aku mau menyusu bayi dgn susu ibu..skali air susu aku ndak mencukupi..terpaksa campo2 sgn enfalac..sorang baby aku skali menyusu 3oz.. mcmmn jadual ko mkn ubat tu rem..mau aku mencubanyaa--juwita--

    ReplyDelete
  2. salam ju sory lambat reply, lama sudah aku nda mengemaskini blog ku nih, klau ada masa ko try cari maklumat di site susuibu.com, atau kau baca info berkaitan penyusuan bayi kembar di http://www.raising-twins.com/breastfeeding-twins.html, semoga berjaya!

    ReplyDelete
  3. oh pasal ubat tu, ko try cari di farmasi gnc namanya fenugreek (yg ni herba sebenarnya bahasa melayunya halba-tp yg brand gnc ni dah dibuat dalam bentuk kapsule, senang mo makan)

    ReplyDelete