Saturday, June 5, 2010

Ready??? Go!!!!


Macam lucu saja tajuk hehe. Oh ya mau bgtau nya nilah cerita ummi nak mengurangkan berat badan. Sebab rasa sudah terlampau over limit. Ya lah manusia hanya merancang Hanya Allah Maha Tahu apa yang bakal terjadi...doakan Ummi istiqomah berdiet ya. Jadi ceritanya hari ni merupakan minggu kedua ummi pegi jumpa coach diet Herbalaife Ummi, nda jauh...sana saja di Pekan Beaufort.

Minggu pertama atau kali pertama ummi pegi menimbang berat badan ialah pada minggu sebelum minggu lepas (malas lah tu mau mengingat tarikh...yg pentingnya sudah dua minggu). Starting berat ummi ialah 75.5 kg...fuhhhh berat betul sudah ummi nih...memang dari muda jarang juga kurus menyelim apa lagi sejak beranak pinak ni makin menjadi-jadi badan. So minggu pertama tu ummi kurang sehingga 74.2 kg, kemudian untuk minggu ni penimbangan kali kedua dan untuk minggu kedua berat ummi turun dalam 71.7 kg (turun 2.5 kg)

Acctually masih terlalu awal lagi untuk sampai ke berat yang dihajatkan. Kena berusaha giat maju ke hadapan lagi ok ummi!!. So untuk minggu kedua ni Coacher ummi sarankan beberapa perkara penting antaranya:
-Jangan berlapar
-Mesti minum teamix 1.5 botol (yg sudah dibancuh) sehari dan semestinya kena balas dengan satu botol air putih dengan kuantiti yang sama
-Banyakkan makan sayuran hijau
-banyakkan minum air putih
ehm apa lagi ya???....yg lain tu macam biasa lah kurangkan makanan berlemak,minyak dan sebagainya
dan hari ni dapat info terbaru jangan sesekali gandingkan lepas minum teamix dengan susu serbuk (Sebab Herbalife ni dia ada pelbagai fungsi mahu Gain Weight atau Loss Weight, so kalau Loss Weight jangan combine dgn susu tapi kalau nak sebaliknya tambahkan berat boleh combine dengan susu tepung.

ok semoga berjaya!!

2 comments:

  1. SALAM IM...aii aku pun mau guna produk ni..dah beberapa kali nak cuba tapi masa terlalu pax nak pegi kat tpt tu...kau ok juga guna produk ni?

    ReplyDelete
  2. Wassalam Tini, bah jum lah kita jadi pengguna HL (herbalife) aku jadi pengguna HL bukan sebab apa, dah lama ku intai2 produk yang bersesuaian untuk ibu yang menyusukan anak (breastfeeding) alhamdulllah HL ni sesuai untuk wanita menyusukan anak mahupun wanita mengandung, best kan? :), setakat aku guna ni alhamdulillah ok, tapi baru lebih kurang dekat sebulan aku consume...erm selalulah ke sini (link kan blog ku ini di blog mu itu) kalau ada post terbaru ia akan auto update :)

    ReplyDelete