Wednesday, July 28, 2010

Senangnya Dalam Ati.....

Alhamdulillah senangnya dalam ati betul ummi hari ni......hari yang indah hehe, agaknya napa ya? :) , sebenarnya sudah 2 minggu ummi takut2 mau pegi bertimbang tempat coach herbalife ummi...rasa badan macam memberat semula. Bukan apa bekalan shake dan teamix semua sudah habiis (bulan tua bah minggu lepas) Lepas tu kena pula ummi sekejap ambil sekejap nda macam chipsmore biscuit ja punya iklan. Cuma apa yang ummi buat ummi maintain dengan diet Low Carb (rendah karbohidrat) ada juga nama diet yang mengelak dari makan makanan yang berkarbohidrat ni di panggil DIET ATKINS tapi ummi tidaklah mengelak sepenuhnya sebab diet jenis Akins ni tidak sesuai untuk wanita yang preggy mahupun yang breastfeed (yg menyusukan anak).

Cuma Ummi mengelak makan nasi, mee hoon (apa2 jenis mee)-tapi kadang kalau kepingin tu makan juga..tapi berpada-pada lah..jangan berabis..ingat! berenti sebelum kenyang- pesan Nabi Saw...
then kalau minum milo sudah tidak menggunakan gula, tu pun kena control juga..tapi KFC yang nda boleh mengelak tau hehe...nyummy very delicious lah hehe :)

Dan kalau ada yang terperasan, thicker di atas tu? Haaa, ianya sudah berubah nombor..dalam ummi takut2 mau bertimbang tu rupanya berat ummi 67.5 kg...wah apa lagi...senangnya dalam hati......almaklum...c abang sayang mau kasi hadiah kalau diet ni menjadi hehe...ehm2 ehm2 ni mau hadiah kah ni atau mau mencari berat ideal? :)...bah dua2 lah bah...hehe c abang sudah offer jari tangan dengan jari kaki ummi sambut hadiah tu :) , so itu saja lah dulu cerita diet ummi. Minta tolong kalian doakan kami berjaya ya? mekasih banyak....:)

No comments:

Post a Comment