Saturday, December 4, 2010

Homemade Cloth Pad

Pernah dengar tentang cloth pad? cloth pad ni sebenarnya kalau istilah kita di Malaysia ni tuala wanita versi kain :), tapi macam juga cloth diaper moden ianya tidak akan 'tembus' ke pakaian luar kita sebab menggunakan fabrik kalis air sama seperti clothdiaper moden, kalau kalian google pasti jumpa tu dengan cloth pad versi kain. Selain ianya versi kain ianya juga adalah reusable (boleh dipakai berulangkali dan boleh dibasuh malah tahan lasak dan tak mudah koyak macam disposable pad (tuala wanita pakai buang yg banyak berlambak di pasaran. Sebenarnya dah banyak site yang bincang tentang kebaikan cloth pad, ummi just nak share cloth pad yang ummi dah jahit hehe so ini lah hasilnya, yg ummi buat ni jenis overnight pads / boleh digunakan semasa aliran darah haidh agak 'lebat', insyaAllah nak tambah lagi dan kalau ada kesempatan ummi nak share jugak pictorial (tutorial bergambar) cara menjahit cloth pad.


cloth pad ni sebenarnya banyak dijual di pasaran tapi kebanyakannya secara online cuba tengok gambar2 cloth pad yg kiut miut ni...ehm hati pun tertawan mau guna

Saffa Cloth Pad (made in malaysia) kunjungi Saffa Online Store
Mama Patch Cloth Pad KLIK SINI

Sini plak ada beberapa pictorial berbahasa inggeris daripada mama-mama di oversea sana jom kita jenguk!
KLIK SINI okie dokie selamat bercloth pad dan kalau teringin menjahit tu..jom kita jahit sama2 hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...