Thursday, May 26, 2011

Bergendong @ Bergombin

Saja ummi letak tajuk tu hehe :) sebenarnya 'bergendong' tu bahasa melayu (rasanyalah..mcm nda konfiden ja tu eheh) 'Bergombin' ni pulak bahasa bisaya (ya ummi ni dari suku kaum bisaya di Sabah), tapi trend ni sekarang kalau di Malaysia dan seantero dunia (antarabangsa) dipanggil 'Babywearing' (haa yg ni biasa dengar kan :)

Kalau nak tau apa itu babywearing just minta rujukan dengan pakcik google lah ya?, ummi hanya nak berkongsi pengalaman berbabywearing dengan anak ketiga ummi, yg ni pakai pouch sling brand mummyhugs, ada jugak ummi dah pakai ringsling brand jumpsac tapi nda sempat ambil gambarnya pula


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...