Thursday, May 26, 2011

Bergendong @ Bergombin

Saja ummi letak tajuk tu hehe :) sebenarnya 'bergendong' tu bahasa melayu (rasanyalah..mcm nda konfiden ja tu eheh) 'Bergombin' ni pulak bahasa bisaya (ya ummi ni dari suku kaum bisaya di Sabah), tapi trend ni sekarang kalau di Malaysia dan seantero dunia (antarabangsa) dipanggil 'Babywearing' (haa yg ni biasa dengar kan :)

Kalau nak tau apa itu babywearing just minta rujukan dengan pakcik google lah ya?, ummi hanya nak berkongsi pengalaman berbabywearing dengan anak ketiga ummi, yg ni pakai pouch sling brand mummyhugs, ada jugak ummi dah pakai ringsling brand jumpsac tapi nda sempat ambil gambarnya pula


3 comments:

  1. ni smp berapa bulan ble pakai ni a..?

    ReplyDelete
  2. sama jak ni macam RS tp nda boleh di ejas2,ini ikut saiz si pemakai..sori tuan tanah saya tlg jawab hehe

    ReplyDelete
  3. Nurul: Betul kata Hidayah tu, ni sama macam ring sling cuma si pemakai tu sorang ja punya size (tiada adjusment mcm ringsling), untuk bayi sampai umur berapa2 ja still boleh pakai (biasanya 3 tahun ke bawah lah kan (berat dalam 13 kg ke bawah)

    Hidayah: thanks :) mcm org puteh bilang 'sharing is caring' ehehe

    ReplyDelete