Friday, December 28, 2012

Menjahit tudung syria arab (soft awning)

Pagi ni kena juga siapkan tudung kaisah untuk ke tadika pasti. bukan apa kat Pasti Beaufort ni tudung pasti yg dijual dan dibekalkan sekolah amat terhad. Kalau order awal tahun belum tahu hujung tahun boleh dpt. Jadi alternatifnya ummi jahit sendiri lah hehehe haa ni gambar tudung kaisah ni.

kakak pakai singkat sikit sebab kakak umur 8 tahun

Kaisah pakai labuh melepasi dada -umur 5 tahun

Tuesday, December 25, 2012

I Like This Picture...

Ku sangat suka tengok gambar ni, hehehe , si ibu yg gigih dengan gendongan anaknya... hihihi (mood verangan dan ferasaaaan )



Monday, December 17, 2012

Tutorial jahit baju tidur budak lelaki

Mood Verangan hehehe mau buat baju pyjama untuk my son. Kena ada masa lah ni mau berkesperimen dengan jahitan. Apakan daya belajar via online sejja...harap makbul cita-cita...InsyaAllah..

oh ya tutorial klik sini SimpleSimonAndCo.Com dan sini Baby Boy's Pyjama Tutorial

Lagi Tutorial Biased Tape

Lagi tutorial Biased Tape, cara buat biased tape sendiri dan cara jahit ke kain sila klik sini untuk tutorial penuh

Sunday, December 16, 2012

Kids Long Skirt - Lovely blue Turqoise

UNTUK TEMPAHAN SKIRT LABUH KANAK-KANAK SILA KLIK PAUTAN INI :) SKIRT LABUH SI COMEL

Friday, December 14, 2012

Tutorial Skirt Reben

Comel kan skirt macam ni ? hehehe ehmmm, macam mau buat next time :)
 klik link bawah ni untuk tutorial penuh :)
http://trophyw.blogspot.com/2012/04/welcome-to-week-4-of-you-can-find-weeks.html


 

Sunday, December 9, 2012

Tutorial Cara Menjahit Bias Tape

Lama sudah ummi mencari cara menjahit bias tape ni atau kalau org sabah sebut jahit lis di mana2 yg berkenaan atau bersesuaian lah. ni ambil dari tutorial orang putih ni senang kan cara dia tunjuk? ;)

contoh hasil jahitan yg guna bias tape
tutorial bergambar jahit bias tape


Wednesday, November 28, 2012

Menjahit maxi skirt anakku

cuti ni best sebab dapat mencuba dan try testing mesin jahit, kejap2 mahu menjahit saja tu pun kalau x berulit dengan si ifwat ku hehehe, ni hasil jahitan ummi, antaranya long skirt c kakak

long skirt c kakak :)
skirt paras betis kaisah

Sunday, November 25, 2012

Jahitan telekung kanak-kanak

Musim cuti muti ni program ummi menjahit, harap2 bolehlah buat satu projek untuk satu hari, sampai habis cuti dptlah hasilkan byk produk hasil jahitan hehehe. Ni kaisah yg berumur 4 tahun menggayakn hasil jahitan ummi ni khas untuk anak ummi yg sambut birtday yg ke empat tahun hari ni. Moga jadi anak yg solehah nak.....aminnn...

telekung kaisah

Thursday, November 22, 2012

Kehamilan dan spirulina

Pada masa kini ramai dari kalangan kita mempunyai akses mudah untuk mendapatkan vitamin dan sebagainya ditambah pula semasa keadaan wanita hamil yang memerlukan pelbagai khasiat untuk membantu proses mengandungkan anak, di sini ummi ingin berkongsi jawapan Doktor Zubaidi yang menjawab persoalan si ibu hamil berkaitan pengambilan spirulina semasa hamil...Boleh atau tidak?

KEHAMILAN DAN SPIRULINA

"Doktor, semasa mengandung anak pertama saya mengambil supplement obimin. Skrg sy mengandung anak kedua dan doktor memberi saya pil Elepro. Selamat kah ubat/pil tersebut dan boleh kah makan pil spirulina juga sebagai supplement? Terima Kasih"

Dr Zubaidi: Saya tidak pernah mendengar pil Elepro, mohon puan memberikan gambarnya pada saya agar saya dapat memberikan pandangan,

dan hantar ke email saya, drzubaidiahmad@gmail.com

Mengenai spirulina pula, spirulina mempunyai potensi untuk bercampur dengan bahan logam berat, seperti merkuri yang merbahaya. American Pregnancy Association (APA) melaporkan pengambilan logam berat merkuri secara tidak sengaja ketika hamil boleh merosakkan otak bayi dalam rahem dan melambatkan perkembangan otak apabila dilahirkan nanti.

Namun jika puan pasti syarikat pengeluar spirulina tersebut menjamin kebersihan dan keselamatan produk mereka, puan boleh mengambil spirulina ketika hamil.

Tetapi saya berpandangan bahawa tidak perlu mengamalkan spirulina ketika hamil kerana ia tidak memberikan manfaat melebihi manfaat yang diberikan oleh pil Obimin.

Wednesday, November 7, 2012

Kalau bad mood...

agak-agak lah kan gini kah muka manusia aaa kalau bad mood macam si kuceng ni??...... hihihihi




Tuesday, November 6, 2012

Saturday, November 3, 2012

Ku Panjatkan Syukur Ya Allah.....

alhamdulillah ummi dapat juga pindah ke sekolah berhampiran ..syukur pada mu Ya Allah..urusan ku dipermudahkan ...


Thursday, November 1, 2012

Tutorial Jahitan: Basic 3 Tiered Skirt

Ummi suka cara belajar menjahit skirt ni, nampak mudah dibuat bawah ni ummi letak gambarnya...


untuk tutorial lengkap sila klik gambar


Monday, October 29, 2012



Babies breastfeed, not "nipple-feed", and if a baby is able to take in a good mouthful of breast, most types of inverted or flat nipples will not cause a problem during breastfeeding. However, some types of nipples are harder for the baby to latch onto, especially at first, but in most cases, patience, persistence, proper latch-on technique, and perhaps a few other helpful measures will pay off.
FLAT OR INVERTED?
You can determine whether or not you have flat or inverted nipples by doing a simple "pinch" test: Gently compress your areola about an inch behind your nipple. If your nipple does not protrude or become erect, then it is considered to be flat. If your nipple inverts, retracts into the skin tissue, or becomes concave, it is considered to be inverted. True inverted or flat nipples also will not become erect when stimulated or cold. If your nipples protrude when stimulated as described above, they are not truly inverted and do not need any special treatment in order to breastfeed.

DIFFERENT TYPES OF INVERTED NIPPLES
One type of inverted nipple, known as a dimpled or folded nipple - in which only part of the nipple is inverted - will not protrude when stimulated but can be pulled out manually with the fingers. Unfortunately, in most cases, this type of nipple will not stay pulled out and will perhaps benefit from some special treatment measures.
There also are varying degrees of nipple inversion from the slightly inverted nipple to the moderately to severely inverted, which when compressed, retracts deeply to a level even with or below the surrounding areola.
It also is not unusual for the same woman to have one flat or inverted nipple while the other nipple protrudes well, or a woman who has two flat/inverted nipples to have one that protrudes more so than the other.

TREATMENTS TO DRAW OUT A FLAT OR INVERTED NIPPLE
While it's very important to remember that most babies who latch-on well can draw out even an inverted or flat nipple, and that a baby does not "nipple-feed", there are several possible options for treating a flat/inverted nipple that may make latch-on easier for the baby. Some of these treatment measures can be employed before birth and others will want to be delayed until the baby arrives. Still others can be used as treatment options both during pregnancy and after breastfeeding has begun.
  • Breast shells. Breast shells, also referred to as milk cups, breast cups, or breast shields, take advantage of the natural elasticity of the skin during pregnancy by applying gentle, but constant pressure to the areola in an effort to break the adhesions under the skin that prevent the nipple from protruding. The shells are worn inside the bra, which may need to be one size larger than normal to accomodate the shell. Ideally, shells should be worn starting in the third trimester of pregnancy for a few hours each day. As the mother becomes comfortable wearing the shells, she can gradually increase the amount of time she wears them during the day. After the baby is born, these same shells can be worn about 30 minutes prior to each feeding to help draw out the nipple even more. They should NOT be worn at night and any milk collected in them should NOT be saved.
  • Hoffman Technique. Doing this technique several times a day may help loosen the adhesions at the base of the nipple. To employ this technique: place a thumb on each side of the base of the nipple - directly at the base of the nipple, not at the edge of the areola. Push in firmly against your breast tissue while at the same time pulling your thumbs away from each other. By doing this you will be stretching out the nipple and loosening the tightness at the base which will make the nipple move up and outward. This exercise should be repeated 5 times a day, moving the thumbs in a clockwise fashion around the nipple. It can be used during pregnancy and after baby begins breastfeeding.
  • Breastpump. After birth, the use of an effective breastpump can be helpful at drawing out a flat or inverted nipple immediately before breastfeeding to make latch-on easier for the baby. It also can be used at other times following delivery to help further break the adhesions under the skin by pulling the nipple out uniformly from the center.
  • Evert-it Nipple Enhancer. Available through La Leche League, this device helps to draw out the nipple by providing uniform suction similar to that obtained with a breastpump.
  • Nipple stimulation. After birth, if the nipple can be grasped, a mother can roll her nipple between her thumb and index finger for a minute or two and then quickly touch the nipple with a moist, cold cloth or ice wrapped in cloth (avoid prolonged use of ice as it can inhibit the letdown reflex and numb the nipple too much).
  • Pulling back on the breast tissue at latch-on. As you support your breast for latch-on with thumb on top and four fingers underneath and way back against the chest wall, pull slightly back on the breast tissue toward the chest wall to help the nipple protrude.
  • Nipple shield. ONLY TO BE USED AS A LAST RESORT, the nipple shield is a flexible nipple made out of silicone that is placed over the mother's nipple during feedings so that latch-on is possible for the baby. To prevent the baby from becoming too addicted to nursing with the shield, it should be removed as soon as the baby is latched-on and nursing well. The length of time during the feeding that the shield is used should also be steadily decreased. Possible problems associated with the use of nipples shields include a drop in the mother's milk supply and insufficient transfer of milk to the baby. Because of these possible risks, it is strongly recommended that you only use a nipple shield under the direct supervision of a lactation expert such as as a lactation consultant or La Leche League leader. It should be noted, however, that even with the possible risks of using a nipple shield, as long as the mother is aware of what to watch for, breastfeeding with a nipple shield is much more preferable to not breastfeeding!

Friday, October 26, 2012

Tudung Chiffon Half Moon Yang Gojess!

Hi semua :D sekarang ni musim orang suka pakai tudung halfmoon lah pulak hee. Cantik2 ummi tengok orang pakai, sesuai untuk majlis khusus lah pada pendapat ummi, kalau yang ada banyak labuci dan manik tu, huhuhu gojess sangat.

Ummi tumpang puji jer ehehe nak memakai belum sampai seru ekekeke, ok ni ha gambarnya canteek-canteek belaka jom cuci mata ngan gambar dibawah ni, jika berminat nak beli boleh lah ronda-ronda sini TUDUNG HALF MOON CHOMEEL




Wednesday, October 24, 2012

Thursday, October 18, 2012

Jahit tudung syria simple

Haaa ni c ummi bergaya dengan tudung syria yg baru siap dijahit kemarin :-)


Tuesday, October 9, 2012

Breastfeeding and Babywearing

My photo breastfeeding in public while me babywearing my dearest son. Really like this
s picture, it's shows to the people around me indirectly that breastfeeding is possible no matter happen in your life. Acctually its just about your heart.....


Allahumma Rabbi..I Am Yours :-)




I Like this song - the singer named Raeff from Canada if i'm not mistaken. So let's enjoy this song :)


Tuesday, September 25, 2012

Warkah buat ummi....

Malam ni hati ummi runsing dan terasa terlalu tebal setebal apa sajalah pu yg boleh dibanding dan ummi sendiri takkan tahu perasaan sendiri yang terpendam dalam hati....ummi sedih, kecewa pilu, macam2 perasaan dan emosi yang bergumpal2 di dalam hati sampaikan terasa menyesakkan dada.. ummi sangat stress dengan segala peristiwa dan kejadian sepanjang tahun2012 ni.....dugaan ini terlalu berat rasanya ummmi tanggunggggggggggggggg dalam hati......................

Ya Allah...tabahkan hati ku...walau aku sendiri tau aku tidak tabah dan tidak kuat menghadapi semuanya....ku hanya boleh mengadu padamu Ya Allah............................susah bila menyandarkan harapan pada manusia................Ummi sangat terkilan dalam hati bila manusia sesenangnya cuba mengadili manusia sepertinya juga seolahnya dialah yg maha tahu segala, menilai orang sesuka hati, melabel orang sesuaka hati....adakah 'manusia' itu sempurna mengalahkan Sempurnanya Allah Yang Maha Kuasa atas setiap sesuatu dalam muka bumi ini walau sebesar zarah????...............Layakkah si 'manusia' tu memperlekehkan orang lain??? Layakkah dia mengisytihar yang dia itu sempurna?????? walhal Siapa lah lagi Yang Maha Sempurna di dunia dan di akhirat nanti.........Hanya Dia...Hanya Allhu Rabbi yng Ku Sembah dan taat pada- Nya...

ampunkanlah dosa ku YaAllah....ku tahu aku serba lemah serba tidak berdaya....Hanya Pada DiKau tempat mengadu...........ALLAHU RABBI..............

Saturday, September 15, 2012

Jahit tangan tapuk yang BEST!

Terberkenan pulak ummi style omputih ni jahit tapuk guna jahit tangan utk finishing yg kalau ada jahitan yang perlu diterbalikkan tu, baki jahitan tu memang akan nampak sangat kemas, mcam dalam gambar ni, x perasan kan?


PERCUMA Panduan Jahitan Berkaitan bayi yang BEST!!

1. CARA MEMBUAT BABY WRAP

 


2. CARA BUAT SELIMUT BABY DAN TOPI BAYI



3. CARA BUAT ISIAN (INSERT) LAMPIN KAIN MODEN YG COMEL



5. BABY'S FABRIC FLOWER


 

Macam-macam panduan dan tip menjahit

Ku suka membuka mindaku menjelajah ke website panduan menjahit ni TERSANGAT BESTNYA!!!!

http://pinterest.com/cbschroer/sewing-and-bow-making/http://pinterest.com/cbschroer/sewing-and-bow-making/

Boleh check di Link atas ya jika berminat tentang panduan menjahit :)

Cara Buat Reben Dari Kain

Cara buat reben dari kain antara projek jahitan yang bakal ku buat insyaAllah

lebih lanjut sila klik sini

My first skirt making for my daughter

Just put the picture here ya, next time i'll update it (soon) hehehe


Wednesday, September 12, 2012

Tutorial Maxi Skirt yang cantik part 1

Ummi sedang meninjau-ninjau projek jahitan yang mudah cuti nanti hehehe bestnya...

tutorial sepenuhnya boleh lah check sini ya http://www.sew-much-ado.com/2011/02/maxi-skirt-tutorial.htmlhttp://www.sew-much-ado.com/2011/02/maxi-skirt-tutorial.html

Tuesday, September 11, 2012

TEKNIK MEMBUAT NOTA RINGKAS



BERIKUT disenaraikan teknik  pembelajaran yang boleh diamalkan. Ia boleh diubahsuai mengikut kesesuaian pelajar masing-masing :


1. Pilih satu tajuk dan baca nota.
2. Faham kandungan secara umum untuk menentukan fakta atau pokok persoalan .
3. Baca dan garis fakta.
4. Baca dan cuba fahamkan kaitan antara fakta yang digariskan dengan nota asal .
5. Keluarkan fakta dan salin pada kertas lain.
6. Faham fakta dan kaitannya dengan keseluruhan fakta daripada tajuk itu .
7. Susun fakta ( jika perlu ).
8. Cuba tulis semula fakta-fakta tanpa melihat fakta-fakta yang telah ditulis dahulu .
9. Bandingkan apa yang kamu tulis.
10. Ulang hingga kamu puas hati.
11. Ulang membaca fakta , jika ada masa.
12. Simpan dengan baik untuk tujuan ulang kaji.
13. Mulakan tajuk baru dan lakukan proses no. 1 hingga no. 12 , sehingga habis kesemua tajuk dalam sukatan pelajaran.


Kunci kejayaaan dalam menghasilkan catatan yang baik ialah perbendaharaan kata. Ia akan menolong kamu memahami apa yang dibaca dan menulis semula dalam bentuk ayat yang pendek, lengkap dan bernas.


Cara-caranya ialah :


* Gunakan perkataan sendiri bukan menyalin ayat-ayat yang dipetik daripada karangan asal.
* Isinya mesti disusun dengan teratur dan mengadungi perkara-perkara yang penting sahaja.
* Buat garisan dan tanda-tanda di bahagian yang penting bagi menarik tumpuan apabila membaca.
* Gunakan simbol-simbol yang kamu dapat faham.
* Tinggalkan satu ruangan kosong di tepi sebelah kiri untuk dicatat sebarang tambahan atau isi penting.


Saturday, September 8, 2012

Adusss sdh gebuss bebenor...




Heee saja bagi tajuk gitu, ehm maybe sdh datang keperluan untuk memulakan diet ummi agaknya. Bukan keperluan untuk kecantikan sebenarnya tapi KEPERLUAN UNTUK SIHAT.
JADI memang kena mencari tools yang sesuai untuk kira kalori dulu hehehe, apa-apa pun sebelum bermula kena lah pandai kira berapa kalori dalam setiap makanan kan, pendek cerita haaa ni tools yang diperlukan untuk kira kalori secara mudah ya http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm

tapi bagi ummi yg breastfeed anak ni kena tau juga berapa jumlah kalori yang sesuai bagi ibu yang menyusukan
so link di bawah ni adalah berkaitan ibu yang menyusukan anaknya dan sekaligus berdiet:-
(perhatian bagi ibu-ibu - menyusukan anak sebenarnya boleh juga membakar kalori, tetapi kalau macam ummi ni makan melebihi kalori yang diperlukan..itu sebablah perlu diet! kekeke)

How can I lose weight safely while breastfeeding? 
 


Sunday, September 2, 2012

Living room yang sungguh cantik

agaknya musim ada mesin jahit ni musim mau mendeko sajja ekekeke, jom cuci mata dengan gambar hiasan dalaman ala english ni ;)









Saturday, September 1, 2012

Breastfeeding Myths

Breastfeeding your child effectively
Part 13: Breastfeeding Myths
 More of this Feature
• Introduction
• Starting Out Right
• Colic
• Sore Nipples
• Is my Baby getting enough milk?
• Using a lactation aid
• Gentian Violet
• Breastfeeding Jaundice
• Finger Feeding
• Drugs and Breastfeeding
• Illness in mother or baby
• Other foods
• more Breastfeeding Myths
• more Breastfeeding Myths II
• more Breastfeeding Myths III
• Breast Compression
• Starting Solids
• Working Mothers
• Unsupportive of Breastfeeding
• Domperidone
• Fluconazole
• Breastfeeding Toddlers
• Blocked Ducts/Mastitis
• Adopted Baby
• Breastfeeding Problems
• more Breastfeeding Problems
 Join the Discussion
"Did you breastfeed your infant? Post tips to help other mom's effectively breastfeed their children."
Pediatrics Guide

 Related Resources
• Childhood Nutrition

 Elsewhere on the Web
• Breastfeeding.com
• Breastfeeding Center
• Promotion of Mother's Milk
• Find a Lactation Consultant

Some Breastfeeding Myths

1.  Many women do not produce enough milk.
Not true! The vast majority of women produce more than enough milk. Indeed, an overabundance of milk is common. Most babies that gain too slowly, or lose weight, do so not because the mother does not have enough milk, but because the baby does not get the milk that the mother has. The usual reason that the baby does not get the milk that is available is that he is poorly latched onto the breast. This is why it is so important that the mother be shown, on the first day, how to latch a baby on properly, by someone who knows what they are doing.
2.  It is normal for breastfeeding to hurt.
Not true! Though some tenderness during the first few days is relatively common, this should be a temporary situation which lasts only a few days and should never be so bad that the mother dreads nursing. Any pain that is more than mild is abnormal and is almost always due to the baby latching on poorly. Any nipple pain that is not getting better by day 3 or 4 or lasts beyond 5 or 6 days should not be ignored. A new onset of pain when things have been going well for a while may be due to a yeast infection of the nipples. Limiting feeding time does not prevent soreness. (See topic #4 Sore Nipples).
3.  There is no (not enough) milk during the first 3 or 4 days after birth.
Not true! It often seems like that because the baby is not latched on properly and therefore is unable to get the milk. Once the mother's milk is abundant, a baby can latch on poorly and still may get plenty of milk. However, during the first few days, the baby who is latched on poorly cannot get milk. This accounts for "but he's been on the breast for 2 hours and is still hungry when I take him off". By not latching on well, the baby is unable to get the mother's first milk, called colostrum. Anyone who suggests you pump your milk to know how much colostrum there is, does not understand breastfeeding, and should be politely ignored.
4.  A baby should be on the breast 20 (10, 15, 7.6) minutes on each side.
Not true! However, a distinction needs to be made between "being on the breast" and "breastfeeding". If a baby is actually drinking for most of 15-20 minutes on the first side, he may not want to take the second side at all. If he drinks only a minute on the first side, and then nibbles or sleeps, and does the same on the other, no amount of time will be enough. The baby will breastfeed better and longer if he is latched on properly. He can also be helped to breastfeed longer if the mother compresses the breast to keep the flow of milk going, once he no longer swallows on his own (Handout #17 Breast Compression). Thus it is obvious that the rule of thumb that "the baby gets 90% of the milk in the breast in the first 10 minutes" is equally hopelessly wrong.
5.  A breastfeeding baby needs extra water in hot weather.
Not true! Breastmilk contains all the water a baby needs.
6.  Breastfeeding babies need extra vitamin D.
Not true! Except in extraordinary circumstances (for example, if the mother herself was vitamin D deficient during the pregnancy). The baby stores vitamin D during the pregnancy, and a little outside exposure, on a regular basis, gives the baby all the vitamin D he needs.
[Note from your Pediatrics Guide: The AAP now recommends that all exclusively breastfeeding infants be given 200 IU of Vitamin D beginning in the first 2 months of life. Since it is now often recommended that kids not be exposed to much sun (especially in the first 6 months of life), the frequent use of sunscreen decreases the synthesis of Vitamin D in the skin, and rickets is a serious and easily preventable disorder, the recommendation to supplement with Vitamin D was made.]
7.  A mother should wash her nipples each time before feeding the baby.
Not true! Formula feeding requires careful attention to cleanliness because formula not only does not protect the baby against infection, but also is actually a good breeding ground for bacteria and can also be easily contaminated. On the other hand, breastmilk protects the baby against infection. Washing nipples before each feeding makes breastfeeding unnecessarily complicated and washes away protective oils from the nipple.
8.  Pumping is a good way of knowing how much milk the mother has.
Not true! How much milk can be pumped depends on many factors, including the mother's stress level. The baby who nurses well can get much more milk than his mother can pump. Pumping only tells you have much you can pump.
9.  Breastmilk does not contain enough iron for the baby's needs.
Not true! Breastmilk contains just enough iron for the baby's needs. If the baby is full term he will get enough iron from breastmilk to last him at least the first 6 months. Formulas contain too much iron, but this quantity may be necessary to ensure the baby absorbs enough to prevent iron deficiency. The iron in formula is poorly absorbed, and most of it, the baby poops out. Generally, there is no need to add other foods to breastmilk before about 6 months of age.
10.  It is easier to bottle feed than to breastfeed.
Not true! Or, this should not be true. However, breastfeeding is made difficult because women often do not receive the help they should to get started properly. A poor start can indeed make breastfeeding difficult. But a poor start can also be overcome. Breastfeeding is often more difficult at first, due to a poor start, but usually becomes easier later.
11.  Breastfeeding ties the mother down.
Not true! But it depends how you look at it. A baby can be nursed anywhere, anytime, and thus breastfeeding is liberating for the mother. No need to drag around bottles or formula. No need to worry about where to warm up the milk. No need to worry about sterility. No need to worry about how your baby is, because he is with you.
12.  There is no way to know how much breastmilk the baby is getting.
Not true! There is no easy way to measure how much the baby is getting, but this does not mean that you cannot know if the baby is getting enough. The best way to know is that the baby actually drinks at the breast for several minutes at each feeding (open--pause--close type of suck). Other ways also help show that the baby is getting plenty (Handout #4 Is my Baby getting enough milk?).
13.  Modern formulas are almost the same as breastmilk.
Not true! The same claim was made in 1900 and before. Modern formulas are only superficially similar to breastmilk. Every correction of a deficiency in formulas is advertised as an advance. Fundamentally formulas are inexact copies based on outdated and incomplete knowledge of what breastmilk is. Formulas contain no antibodies, no living cells, no enzymes, no hormones. They contain much more aluminum, manganese, cadmium and iron than breastmilk. They contain significantly more protein than breastmilk. The proteins and fats are fundamentally different from those in breastmilk. Formulas do not vary from the beginning of the feed to the end of the feed, or from day 1 to day 7 to day 30, or from woman to woman, or from baby to baby. Your breastmilk is made as required to suit your baby. Formulas are made to suit every baby, and thus no baby. Formulas succeed only at making babies grow well, usually, but there is more to breastfeeding than getting the baby to grow quickly.
14.  If the mother has an infection she should stop breastfeeding.
Not true! With very, very few exceptions, the mother’s continuing to breastfeed will protect the baby. By the time the mother has fever (or cough, vomiting, diarrhea, rash, etc) she has already given the baby the infection, since she has been infectious for several days before she even knew she was sick. The baby's best protection against getting the infection is for the mother to continue breastfeeding. If the baby does get sick, he will be less sick if the mother continues breastfeeding. Besides, maybe it was the baby who gave the infection to the mother, but the baby did not show signs of illness because he was breastfeeding. Also, breast infections, including breast abscess, though painful, are not reasons to stop breastfeeding. Indeed, the infection is likely to settle more quickly if the mother continues breastfeeding on the affected side.
15.  If the baby has diarrhea or vomiting, the mother should stop breastfeeding.
Not true! The best medicine for a baby's gut infection is breastfeeding. Stop other foods for a short time, but continue breastfeeding. Breastmilk is the only fluid your baby requires when he has diarrhea and/or vomiting, except under exceptional circumstances. The push to use "oral rehydrating solutions" is mainly a push by the formula manufacturers (who also make oral rehydrating solutions) to make even more money. The baby is comforted by the breastfeeding, and the mother is comforted by the baby's breastfeeding.
16.  If the mother is taking medicine she should not breastfeed.
Not true! There are very very few medicines that a mother cannot take safely while breastfeeding. A very small amount of most medicines appears in the milk, but usually in such small quantities that there is no concern. If a medicine is truly of concern, there are usually equally effective, alternative medicines that are safe. The loss of benefit of breastfeeding for both the mother and the baby must be taken into account when weighing if breastfeeding should be continued.
Revised January 2000
Written by Jack Newman, MD, FRCPC
Used with permission.

source from this website:  http://pediatrics.about.com/library/breastfeeding/blbreastfeedingm.htm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...