Wednesday, November 28, 2012

Menjahit maxi skirt anakku

cuti ni best sebab dapat mencuba dan try testing mesin jahit, kejap2 mahu menjahit saja tu pun kalau x berulit dengan si ifwat ku hehehe, ni hasil jahitan ummi, antaranya long skirt c kakak

long skirt c kakak :)
skirt paras betis kaisah

Sunday, November 25, 2012

Jahitan telekung kanak-kanak

Musim cuti muti ni program ummi menjahit, harap2 bolehlah buat satu projek untuk satu hari, sampai habis cuti dptlah hasilkan byk produk hasil jahitan hehehe. Ni kaisah yg berumur 4 tahun menggayakn hasil jahitan ummi ni khas untuk anak ummi yg sambut birtday yg ke empat tahun hari ni. Moga jadi anak yg solehah nak.....aminnn...

telekung kaisah

Thursday, November 22, 2012

Kehamilan dan spirulina

Pada masa kini ramai dari kalangan kita mempunyai akses mudah untuk mendapatkan vitamin dan sebagainya ditambah pula semasa keadaan wanita hamil yang memerlukan pelbagai khasiat untuk membantu proses mengandungkan anak, di sini ummi ingin berkongsi jawapan Doktor Zubaidi yang menjawab persoalan si ibu hamil berkaitan pengambilan spirulina semasa hamil...Boleh atau tidak?

KEHAMILAN DAN SPIRULINA

"Doktor, semasa mengandung anak pertama saya mengambil supplement obimin. Skrg sy mengandung anak kedua dan doktor memberi saya pil Elepro. Selamat kah ubat/pil tersebut dan boleh kah makan pil spirulina juga sebagai supplement? Terima Kasih"

Dr Zubaidi: Saya tidak pernah mendengar pil Elepro, mohon puan memberikan gambarnya pada saya agar saya dapat memberikan pandangan,

dan hantar ke email saya, drzubaidiahmad@gmail.com

Mengenai spirulina pula, spirulina mempunyai potensi untuk bercampur dengan bahan logam berat, seperti merkuri yang merbahaya. American Pregnancy Association (APA) melaporkan pengambilan logam berat merkuri secara tidak sengaja ketika hamil boleh merosakkan otak bayi dalam rahem dan melambatkan perkembangan otak apabila dilahirkan nanti.

Namun jika puan pasti syarikat pengeluar spirulina tersebut menjamin kebersihan dan keselamatan produk mereka, puan boleh mengambil spirulina ketika hamil.

Tetapi saya berpandangan bahawa tidak perlu mengamalkan spirulina ketika hamil kerana ia tidak memberikan manfaat melebihi manfaat yang diberikan oleh pil Obimin.

Wednesday, November 7, 2012

Kalau bad mood...

agak-agak lah kan gini kah muka manusia aaa kalau bad mood macam si kuceng ni??...... hihihihi




Tuesday, November 6, 2012

Saturday, November 3, 2012

Ku Panjatkan Syukur Ya Allah.....

alhamdulillah ummi dapat juga pindah ke sekolah berhampiran ..syukur pada mu Ya Allah..urusan ku dipermudahkan ...


Thursday, November 1, 2012

Tutorial Jahitan: Basic 3 Tiered Skirt

Ummi suka cara belajar menjahit skirt ni, nampak mudah dibuat bawah ni ummi letak gambarnya...


untuk tutorial lengkap sila klik gambar


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...