Friday, December 28, 2012

Menjahit tudung syria arab (soft awning)

Pagi ni kena juga siapkan tudung kaisah untuk ke tadika pasti. bukan apa kat Pasti Beaufort ni tudung pasti yg dijual dan dibekalkan sekolah amat terhad. Kalau order awal tahun belum tahu hujung tahun boleh dpt. Jadi alternatifnya ummi jahit sendiri lah hehehe haa ni gambar tudung kaisah ni.

kakak pakai singkat sikit sebab kakak umur 8 tahun

Kaisah pakai labuh melepasi dada -umur 5 tahun

Tuesday, December 25, 2012

I Like This Picture...

Ku sangat suka tengok gambar ni, hehehe , si ibu yg gigih dengan gendongan anaknya... hihihi (mood verangan dan ferasaaaan )



Monday, December 17, 2012

Tutorial jahit baju tidur budak lelaki

Mood Verangan hehehe mau buat baju pyjama untuk my son. Kena ada masa lah ni mau berkesperimen dengan jahitan. Apakan daya belajar via online sejja...harap makbul cita-cita...InsyaAllah..

oh ya tutorial klik sini SimpleSimonAndCo.Com dan sini Baby Boy's Pyjama Tutorial

Lagi Tutorial Biased Tape

Lagi tutorial Biased Tape, cara buat biased tape sendiri dan cara jahit ke kain sila klik sini untuk tutorial penuh

Sunday, December 16, 2012

Kids Long Skirt - Lovely blue Turqoise

UNTUK TEMPAHAN SKIRT LABUH KANAK-KANAK SILA KLIK PAUTAN INI :) SKIRT LABUH SI COMEL

Friday, December 14, 2012

Tutorial Skirt Reben

Comel kan skirt macam ni ? hehehe ehmmm, macam mau buat next time :)
 klik link bawah ni untuk tutorial penuh :)
http://trophyw.blogspot.com/2012/04/welcome-to-week-4-of-you-can-find-weeks.html


 

Sunday, December 9, 2012

Tutorial Cara Menjahit Bias Tape

Lama sudah ummi mencari cara menjahit bias tape ni atau kalau org sabah sebut jahit lis di mana2 yg berkenaan atau bersesuaian lah. ni ambil dari tutorial orang putih ni senang kan cara dia tunjuk? ;)

contoh hasil jahitan yg guna bias tape
tutorial bergambar jahit bias tape


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...